Kremeringsinfo

SÅHÄR ARBETAR VI

Urnor


Vi har tre alternativ av urnor i olika storlekar. Dels en elegant urna i strakt wellpapp som ingår i priset, men vi säljer även träurnor av björk samt stilfulla urnor i mässing. Askan paketeras i en påse så att det går att byta urna utan spill. Kontakta din veterinär för beställning av urna. Det förekommer också att djurägare köpt urnor på annat håll och det går naturligtvis också bra.

"Att ge en snabb och säker service till veterinärer, djursjukhus och djurägare runt om i mellansverige när det gäller hämtning och kremering av döda smådjur."

KREMERINGSINFORMATION


Vi har idag regelbunden hämtning av döda smådjur från runt 200 djurkliniker och djursjukhus spridda runt om i Mellansverige inklusive Stockholm och Göteborg. Vi hämtar djuren varje vecka, vissa kliniker har hämtning varannan vecka. I samband med hämtning återlämnas urnorna från föregående hämtning. Våra chaufförer tömmer frysen/kylen inom några dagar och när vi lastar ur alla djur läggs de in i vårt kylrum.

   Ibland kommer djurägaren själv hit med sitt djur som har dött hemma. Det går alldeles utmärkt att kontakta kremeringen för att boka en tid.


 SEPARAT KREMERING


Hos veterinären får djuret ett löpnummer innan den läggs i frysboxen/kylrummet. Chauffören hämtar djuren varje/varannan vecka och lägger dem i vårt kylrum. Vi noterar löpnumret och ger en id-bricka i metall som följer med djuret under hela kremeringsprocessen. Djuret tas från kylrummet och läggs på en vagn som vi sedan rullar fram till facket, där vi för in djuret. (Vi har 10 stycken enskilda kremeringsfack).

När kremeringen är färdig är det endast benrester kvar, som rakas ner i ett kärl som ställs in i kvarnen. Efter 5-25 min är det mald aska, som paketeras i en urna. Urnan leveraras till veterinärstationen veckan efter. Cirka 36 procent av alla djur separat kremeras.

SAMKREMERING


Djuret placeras anonymt i frysboxen/kylrummet hos veterinären. Vi hämtar och lastar ur till vårt kylrum, när det är dags för förbränning läggs många djur tätt tillsammans i ugnen. Benresterna från alla djuren blandas när allt rakas ut.

   Benresterna mals inte, utan allt läggs i vår särskilda container som sedan går till Tekniska förvaltningen i Örebro.


Mässingsurna

I grå/silver med guldfärgade tassavtryck.

Vi har i fem olika storlekar.

0,06, 0,5, 0,7, 2 och 3 liter.

Mässingsurna i sammetsfodral

Den allra minsta urnan ingår det ett sammetsfodral. Urnan kan vara till djurägare som inte vill ha tillbaka all aska eller till de allra minsta djuren, så som små gnagare eller fåglar.

Klassisk träurna

Mycket välgjorda och naturliga träurnor av björk. Vi har i fem olika storlekar. 0,35, 0,6, 1,1, 2,3 och 3,2 liter

Minneslund


Sedan sommaren 2003 har vi en egen minneslund. Minneslunden har blivit mycket uppskattad

av hussar och mattar som kommer förbi ibland för att lägga en blomma eller tända ett ljus vid stenbänken.

Det är en separatkremering men askan går aldrig tillbaka till veterinären/ kunden, utan strös

anonymt på vår minneslund. Om kunden önskar spridning på vår minneslund märker

veterinären säcken med klinikens kundbokstäver + löpnummer + minneslund.

KREMERING


Vi har olika slags urnor och en minneslund på gården.


Läs mer

UPPTAGNINGSOMRÅDEN


I huvudsak är veterinärer våra kunder och vi har ett långt register på kunder.


Läs mer

VETERINÄRINFO


Information till veterinärer.


Läs mer

Lekebergs Smådjurskremering AB


Att ge en snabb och säker service till veterinärer och djurssjukhus runt om i mellansverige när det gäller hämtning och kremering av döda smådjur.

Ägelsta Gård 3, 716 91 FJUGESTA

+ 46 70 675 91 96

info@smadjurskremering.se

ÖPPETTIDER


Måndag - Torsdag: 08-17